• Novinky

            • Koncert For You

            • Žiaci gymnázia sa zúčastnili koncertu piatich mladých ľudí, ktorí bez použitia hudobných nástrojov interpretujú rôzne svetové aj domáce hity v a capella štýle.

              Túto akciu finančne zabepečili Spoločnosť Pro Futuro a základná organizácia CSEMADOK-u vo Fiľakove. 

              A Pro Futuro Polgári Társulás és a CSEMADOK füleki alapszervezetének anyagi támogatásával a gimnázium tetőterében a For You a capella stlusban zenélő együttes koncertjét tekinthették meg a gimnázium tanulói és tanárai. 

            • Ocenenie za herecké výkony - Színidiploma-átadás

            • Členovia dramatického súboru Apropó sa každoročne lúčia s maturantmi, ktorí opúšťajú našu školu. Toto slávnostné odovzdávanie diplomov sa koná v rámci návštevy divadelného predstavenia Národného divadla v Budapešti:

              Lúčili sa s Karinou Bystrianskou, s Barbarou Mikovou, s Miklósom Soósom a s Antóniom Czakóom.

              Az Apropó Kisszínpad tagjait hagyományosan színidiplomával búcsúztatják el társaik. Budapesten, az Erkel Színházbeli előadás után a Nemzeti Színház előtt kapták meg első oklevelüket a negyedikesek. Bari Kamilla, Bystrianska Karina, Mikó Barbara, Soós Miklós és Czakó António.

              Legyen csodálatos az utatok!

            • Duna Menti Tavasz elődöntője

            • V Tornali sa uskutočnil výber najlepších dramatických súborov na celoslovenské kolo súťaže Podunajská jar.

              Študenti nášho gymnázia  aj v tomto roku dosiahli vynikajúce výsledky. Režisérka je pani Zsuzsanna Szvorák. S predstavením:Malý Kuruc postúpili do celoslovenského kola.

              Duna Menti Tavasz elődöntője

              A Duna Menti Tavasz elődöntőjére Tornalján került sor. Most is kiemelkedőt nyújtott a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpada, mely Szvorák Zsuzsa rendezésében hozta el a Kis Kuruc című vadonatúj előadást. A színjátszók továbbjutottak az országos döntőbe.

              Regős János budapesti szakember villámértékelése a Duna Menti Tavasz, országos elődöntőről, melyen kiválóan szerepelt a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpada.

              „Kitűnő szervezésben, jó körülmények között mutathatták be a gyerekek az előadásaikat. Igaz, kicsit szokniuk kellett még az itteni a nagy színpadot, azt, hogy zsúfolt ház előtt játszanak, néhány csapatnak meg azt is, hogy először mutatkoznak be közönség előtt. Örvendetes, hogy új- vagy újjáalakult csoportok is bátran színpadra léptek, jöttek, hogy tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek a többiektől (Csicsergő Csoport Sajógömörből, a Meseláda 12 új taggal, a tavaly alakult Napraforgók Almágyról). A kilenc bemutatkozó együttesből hetet javasolt a zsűri a dunaszerdahelyi döntőn való részvételre. Már itt Tornaalján is kiemelkedőt nyújtott a harkányi Pimpó bábcsoport, amely Arany klasszikus balladáját, a Vörös Rébéket bontották ki nagyszerű árnybábjátékukban, a gömöri népmesét, a Malac Julcsát jókedvű, már-már gyermeki pimaszsággal feldolgozó helyi csapat, a Kincskeresők és a most is kiemelkedőt nyújtó füleki Zsibongó Kisszínpad, mely Szvorák Zsuzsa rendezésében hozta el a Kis Kuruc című vadonatúj előadást. Most nem jutott tovább, de a rendező-tanáraik meghívást kaptak Dunaszerdahelyre, hogy szakmai résztvevőkét legyenek jelen a fesztiválon: a buzitai Táncos Cipellők  és az almágyi Napraforgó bábcsoport Pöttöm Panna című előadásukkal – itt Tehetség Díj-at ítélt oda a zsűri, mivel egészen új csapatról van szó. Ez a díj azt jelenti, hogy jövőre ezzel, vagy egy másik előadással részt vehetnek a dunaszerdahelyi döntő programjában.”

            • Rozlúčka - Ballagás

            • Naši štvrtáci, verne tradíciám, sa slávnostne lúčili so svojou Alma Mater.

              Nielen učitelia, žiaci,zamestnanci školy a rodičia, ale aj poslanci samosprávneho kraja, primátor mesta a riaditelia základných škôl poctili svojou prítomnosťou našu rozlúčkovú slávnosť.

              Po slávnosti pred školou nasledoval tradičný sprievod mestom.

              Fotoalbum

              A gimnázium végzős diákjai hagyományainkhoz híven ünnepélyes keretek között búcsúztak el az Alma Matertől. 

              Az iskola tanárai, diákjai, alkalmazottai és a szülők mellett megyei képviselők, városunk polgármestere és a helyi alapiskolák igazgatói is megtisztelték ünnepségünket.  

              Az iskola előtti ünnepség után a városi körmenet következett.  

              Fotoalbum

            • Výtvarná súťaž - Képzőművészeti verseny

            • XVIII. Celoslovenská výtvarná súťaž  Istvána Ferenczyho

              Bence Molnár, žiak II.A tridy, súťažil v III. kategórii v téme staré hudobné nástroje. Jeho maľba, vyhotovená o husliach, na základe hodnotenia poroty získala 2. miesto.

              XVIII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

              Iskolánk másodikos diákja. Molnár Bence a rajzverseny III. kategóriájában, régi hangszerek témában versenyzett. A beküldött festménye, mely egy hegedűről készült a zsűri értékelése alapján második helyezést érdemelt ki.

            • Jubilejné maturitné stretnutie - Jubileumi érettségi találkozó

            • Jubilejné pomaturitné stretnutie

              Dňa 27. apríla 2019  o 15.00 sa začali zhromažďovať pred budovou gymnázia v roku 1969 zmaturovaní starí študenti spolu s ich triednym učiteľom Lászlóm Fehérom. Prišli na 50-ročné jubilejné stretnutie.

              Prijal ich riaditeľ gymnázia, László Molnár, ktorý po privítaní im odovzdal pamätné listy. Slávnosť pokračovala triednickou hodinou a recepciou.

              Jubileumi érettségi találkozó

              2019. április 27-én az 1969-ben a III.C osztályban érettségizett öregdiákok osztályfőnökükkel, Fehér Lászlóval együtt délután három órakor gyülekeztek a gimnázium épülete előtt. 50 éves jubileumi érettségi találkozóra érkeztek. Az öregdiákokat Molnár László igazgató fogadta, aki a vendégek üdvözlése után emléklapot nyújtott át a résztvevőknek. Ezután állófogadással és osztályfőnöki órával folytatódott az ünnepség.

            • RoboSum&RobotOlymp

            • V tomto roku už po 7.-krát sme usporiadali na našej škole súťaž RoboSum&RoboOlymp v konštrukcii a programovaní robotov s cieľom, aby popularizovala medzi žiakmi prírodovedecké poznatky a aby u nich podporila záujem o inžinierske a informatické odbory.
              Naše družstvo v zostave András Gáspár (1.A) Nikolas Molnár (1.A) a Adrian Szacsko (3.A) získali 1. miesto v oboch kategóriách.

              https://www.facebook.com/robosum

              Idén 7. alkalommal került megrendezésre iskolánkon a RoboSum&RobotOlymp elnevezésű robotépítési és robot-programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. 
              Larimores csapatunk (Gáspár András 1.A, Molnár Nikolas 1.A, Szacsko Adrian 3.A) a RoboSum és RobotOlymp kategóriákban is az 1. helyezést érték el.
              Gratulálunk!

              https://www.facebook.com/robosum

            • Súťaž Toldi - Toldi verseny

            • Našim heslom, spolu s Ferencom Méreim je: Dieťa je bytosť otvorená na svet. Hladkanie hladkaním, dobrú náladu dobrou náladou , činnosť činnosťou opätuje.
              Aj preto sme organizovali pre našich prímanov súťaž “Toldi”, aby najlepší žiaci si zmerali svoje vedomosti a schopnosti v tom, čo si  osvojili, čo vypátrali a čo pripravili ako projekt v rámci učiva o Toldim. Viac o tom hovoria fotky.

              Bola to dobrá zábava.

              Mérei Ferenccel együtt valljuk:
              A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel.
              Ezért is rendeztünk a primosok részére Toldi-versenyt, hogy a diákok legjobbjai tevékenyen, jókedvűen mérettessék meg magukat, hogy mit sajátítottak el, kutattak ki és készítettek el projektként a Toldi tananyagának megtanulásakor. A képek önmagukért beszélnek.

              Szép mulatság volt!