• Novinky

            • A Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban voltak a Füleki Gimnazisták

            • [HU]

                2024 nyarán 12. alkalommal találkozhattak a Kárpát-medencei fiatalok, Csíkcsomortánban, a Szellő Szállóban. A Füleki Gimnázium két diákja, Tóth Viktória és Szívós Lilla sikeres vers- és prózamondói eredményeinek köszönhetően jutottak el Székelyföldre.

                Tóth Viki elmondása szerint, az esti közös tábortűz idilli hangulata marad meg leginkábbb emlékezetesnek, de a kirándulások során megismerhette a Rákóczi-vár történetét, a Kontumáci kápolnát és a Mini-Erdély Parkot.

                „Találkozhattam Tamási Áron és Orbán Balázs nagy ívű munkásságával. Bepillantást nyerhettem a Szent Anna-tó varázslatos miliőjébe, elmélyülhettem a korondi kézműves mesterek egyszerűségükben is csodálatos termékeiben” – mesélte Viki.

                A tíz nap alatt Milus Mariann beszédórái, Lőrincz Beáta és Varga Zoltán, a Cédrus Táncegyüttes vezetőinek foglalkozásai is hasznosak voltak, illetve olyan személyiségekkel találkoztunk, akik a szakma legismertebb versmondói közé tartoznak, Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művésznővel, Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színésszel, Ráckevei Anna Jászai Mari- és Kazinczy- díjas színésznő, Magyar Művészetért díjjal jutalmazott kiváló művésszel”-mondta Lilla.
               Meglepődtünk, hogy milyen gyönyörű helyen gyakoroltunk, és hogy milyen kiváló foglalkozásokat tartottak nekünk. Köszönettel tartozunk Szvorák Zsuzsa tanárnőnek, aki ösztökélt bennünket a versenyekre és a táborban való részvételre.

            • Zlatý Amos

            • [SK]
              RNDr. Róbert Tomolya, PhD., koncom minulého školského roka dosiahol ďalšie skvelé ocenenie svojej bohatej učiteľskej kariéry. V celoštátnej ankete Zlatý Amos získal titul „Naj učiteľ národnostných menšín“ pre rok 2024. Cenu mu odovzdal bývalý minister školstva Mgr. Ján Horecký. Je poctou, že na našej škole pôsobia také skvelé pedagogické osobnosti. Gratulujeme!

               
              [HU]
              RNDr. Tomolya Róbert, PhD. az elmúlt tanév végén, gazdag tanári pályáján, újabb nagy kitüntetést ért el. Egy országos anketten - Zlatý Amos, elnyerte a „2024-es év legjobb nemzetiségi tanára” címet. A díjat a volt oktatási miniszter, Mgr. Ján Horecký adta át. Megtiszteltetés, hogy ilyen kiváló pedagógus személyiségek dolgoznak iskolánkban. Gratulálunk!