• Novinky

      • Best in English 2022

      • [SK]
       Dňa 30.11.2022 sa naša škola zapojila do medzinárodnej online súťaže Best in English 2022. Zúčastnilo sa jej 47 žiakov. Najlepšími riešiteľmi boli Szabolcs Šípoš (IV.A), Kristína Pócsaová (III.A), Katarína Sojková (IV.C), Jaroslav Sihelský (II.A), Réka Kóšik (III.A), Egon Riczi  (IV.A) a Fanni Varga (I.A). Ďakujeme všetkým za účasť!

       [HU]
       2022.11.30-án iskolánk bekapcsolódott a Best in English 2022 online versenybe. Iskolánkat 47 tanuló képviselte. Legjobb megoldóknak bizonyultak Šípoš Szabolcs (IV.A), Pócsa Krisztína (III.A), Katarína Sojková (IV.C), Sihelský Jaroslav (II.A), Kóšik Réka (III.A), Riczi Egon (IV.A) és Varga  Fanni (I.A). Köszönjük a részvételt!

      • Školské kolo olympiády z anglického jazyka - Angol olimpiász iskolai fordulója

      • [SK]
       Dňa 29.11.2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka. V dvoch kategóriách súťažilo 28 žiakov. V prvej kategórii zvíťazil Karol Ferencz (II.C), 2. miesto obsadila Lili Csöbönyei (I.A) a na 3. mieste sa umiestnil Zoltán Tóth (II.C). V druhej kategórii zvíťazil Roland Eduard Vass (III.A), na 2. mieste skončila Evelin Juhász (IV.A) a na 3. mieste Réka Kóšik (III.A). Gratulujeme víťazom! Karol Ferencz a Roland Eduard Vass budú našu školu reprezentovať na okresnom kole v januári.

       [HU]
       2022.11.29-én megrendezésre került gimnáziumunkban az angol olimpiász iskolai fordulója. Két kategóriában 28 diák mérte össze tudását. Az első kategóriából győztesen került ki Karol Ferencz (II.C), 2. helyezett lett Csöbönyei Lili (I.A) és a 3. helyen végzett Zoltán Tóth (II.C). A második kategóriában győzött Vass Roland Eduard (III.A), 2. helyen végzett Juhász Evelin (IV.A) a 3. helyezett pedig Kóšik Réka (III.A) lett. Gratulálunk a győzteseknek! A két első helyezett fogja iskolánkat képviselni januárban a járási fordulón. 

      • Viacboj všestrannosti

      • Dňa 29. novembra 2022 sa na našej škole konala športová súťaž Viacboj všestrannosti. Súťaže sa zúčastnili žiaci deviateho ročníka ZŠ Školská, ZŠ Farská lúka, ZŠ Mocsáryhožiaci prvého ročníka nášho gymnázia. Žiaci si zmerali svoje sily v nasledovných súťažných disciplínach: zhyby na hrazde, kľuky na bradlách, trojskok z miesta znožmo, stojka na hlave, kotúľ vpred, vytrvalostný člnkový beh atď. Súťažilo sa v kategóriách chlapcov a dievčat. V oboch súťažných kategóriách zvíťazili žiaci ZŠ Farská lúka, na 2. mieste sa umiestnili žiaci ZŠ Školská3. miesto obsadili žiaci našej školy. Všetkým srdečne gratulujeme!

      • Kirándulás Ady nyomában Klapka városában

      •   Utazásunk reggele egyáltalán nem indult létszámhiányosan, sőt, enyhe többlet volt, mivel valahol hiba csúszott a számításokba. Így jött ki ötven helyre ötvenegy személy. Nos, az érdeklődésre nem lehetett panasz. Elindultunk:  "Hegyen, völgyön, alagúton, nem tévedünk el az úton...", csak épp Hazajáróra játszottunk a szürke nemhogy ötven, de száz árnyalatát is felvonultató aszfalton. Azaz nem épp ismert falvakon keresztül döcögtünk az agyonra foltozott úton, amire jött a színmegállapítás, és arra az igencsak találó "van az több is" megjegyzés.

         Aztán ismerősebb lett a táj, nagyrészt Ipoly és határ mentén haladva végül csak elértünk Komáromba. Az erőd elé "letáboroztuk" a buszt, aztán vártunk a csapat nagy részére, mert szinte mindenkinek dolga akadt. Először a híres erődöt vettük be egy rövid idegenvezetés segítségével. Utána megnéztük a Selye Egyetemet, majd gyors ismertető a Klapka téren, ami a temesvári születésű, de felmenőiben cseh-morva származással rendelkező és nemét anyanyelvű 1848/49-es honvédtábornokról, Komárom védőjéről neveztek el. Itt található a városháza előtt az egész alakos szobra. "Komáromban Klapka induló szól délben, még mindig büszke trombitaszó száll a lenge szélben."

         Ezt éppenséggel most pont nem sikerült elcsípnünk, de egyébként ilyenkor egy huszár jelenik meg a városháza tornyában, és megszólal a híres induló. Csak egy ugrás volt  a következő állomásunk, az Európa udvar, ami különböző nemzetek építészetét mutatja be. Kaptunk egy  feladatot, hogy próbáljunk minél többet beazonosítani (sajnos a délszlávokat nem lehetett, felújítás alatt vannak), illetve keressük majd meg Jókai szobrát, a Jókai Színházat és Egressy Béni szobrát is. Szelfit készítettünk velük és készültünk az esti előadásra.

         Hűvös volt, és próbáltunk minél gyorsabban eljutni a busztól a VMK-ig, függetlenül attól, hogy valamennyien elfáradtunk az utazás és a városnézés alatt, mégis  nagyon vártuk a műsort. Mikor a nézőtér teljes sötétségbe borult, és az előadás elkezdődött, kíváncsian, néhányan kissé bizonytalanul vártuk, vajon hogyan is hangzik egy szimfonikus Ady előadás. Már az első versnél éreztem, hogy a produkció nem hagyta cserben az elvárásainkat, és hogy Ady Endre versei és a zene ténylegesen kéz a kézben járnak. A dallamok új mélységeket adtak a verseknek, és sokkal átélhetőbb, közelebbi élményekkel gazdagodtunk. Akiben eddig Ady mellékes művészként élt, annak a véleménye ez után az este után minden bizonnyal megváltozott.

       Lejegyezték: Bystron Karina és Csöbönyei Lili

      • Tábor Talent

      • A Kisebbségi Kulturális Alap támogatásának köszönhetően az Apropó Kisszínpad összpontosítást tarthatott Nagyidán, a kiváló felszereltségű Ilosvai házban.

       Az új generáció, sok új elsőssel próbálhatta ki tehetségét a mozgás, tánc, térhasználat, hangeffektusok és improvizáció területén. A táborban szórakoztató feladatok, Ki mit tud ?, angyalka-bárányka játék, szülinapi köszöntő, táncház színesítette a programot.

       A szállásról, vendéglátásról, tánctanításról az Ilosvai Együttes gondoskodott, a mozgáskoreográfiát Énekes István mentorálta, a tábor szervezője Szvorák Zsuzsa, pedagógus-rendező volt.

      • Rókák vártak Erdélyben

      • Kultúrák Közötti Kommunikáció a Kárpát-medencében program fennállásának 22 évében a résztvevő iskolák diákjai Erdélybe, Sepsiszentgyörgyre utaztak, ahol a Székely Mikó Líceum vendégszeretetét élvezve egyhetes rendezvénysorozaton vettek részt. Iskolánkat Tóth Viktória, Köböl Barnabás, Köböl Tamás, Molnár Szebasztián képviselték Molnár László kíséretében.

       Az izgalmas egyhetes programsorozatról Tóth Viktória visszaemlékezését olvashatjátok.

       Rókák vártak Erdélyben

       Sokan mondják, hogy Székelyföld a második Magyarország. Nos, ez nem véletlen, mi is így jártunk, mikor megálltunk egy benzinkúton a határtól már elég messze, és magyarul szolgáltak ki. Sepsiszentgyörgy is hasonló volt. A szervező a 12 órás út után a Székely Mikó kollégiumba invitált minket, ahol megismerkedtünk a többi táborozóval is. KKKK. Nem csúszott meg a kezem, ezt a közösséget tényleg így hívják. A KKKK miatt kötöttünk ki Erdélyben, más táborozókkal együtt, akik Miskolcról, Budaörsről, Kárpátaljáról, Hajdúnánásról, Szabadkáról és persze Sepsiszentgyörgyről jöttek. A program elérte fő célját, mivel már a második napon mindenki mindenkinek mesélt a saját nyelvéről, szokásaikról és persze az iskolarendszer is szóba került. Erdélyben az osztályozás 10-ig számozódik, és suli előtt kötelező 1 év felkészítő, ez nálunk a 0. osztálynak felel meg, de egy hét alatt sok mást is megtudtunk.

       Ami kissé furcsa volt, hogy Sugásfürdőn a szállásunkon egy róka köszöntött minket, szó szerint megszólalt, majd tovább ment. Később megtudtuk, hogy ideszokott egy róka család, egyáltalán nem bántottak, az egyiket Jónásnak hívják. Ráadásul másnap egy mosómacit találtam, ahogy a kukát kutatta át. Barna macival nem futottunk össze, de ez is elég sok volt. A programot egy szokásos angyalka - bárányka játékkal kezdtük, melynél kihúzzuk valakinek a nevét és egész héten írni kell neki titkos leveleket, végül utolsó napon a levélíró felismerésére és kis meglepetésre is sor kerül.

       Sosem lustálkodtunk, hiszen szentmisével indult a reggel, őszi vásárral, sok előadással folytatódott, majd kalandparkkal és mini golffal zárult. A többi nap is fárasztóan érdekes volt. Kézdivásárhelyen a 9 mesterség kiállítását egy kis sikátorszerű utcácskában nézhettük meg, ahol az emeleten számomra ijesztő játékbabák is voltak, amiket az erdélyi népviseletek szerint öltöztettek fel. Csernáton, a Hazsmann Pál múzeumban láttuk meg a nagybetűs Székelykaput, ahol mindenki lőtt egy képet, ha nem kettőt. Emellett a régi traktorok is tetszettek. A sokszáz templom közül Gelencét kiemelem, mert a legrégebbi és a legértékesebb freskói vannak Szent Lászlóról és Jézus életéről. A másik a Fekete templom Brassóban, ami a legnagyobb talán egész Romániában, és a legtöbb orgonával rendelkezik, ami mellesleg még szép is. Mi meg sem mertünk mukkanni, mert a suttogást is tisztán lehetett hallani, de a látvány mindent vitt.

       Szórakozásra este került sor Sugásfürdőn a szállásunkon, ahol beszélgetéssel és kártyázással töltöttük az időt. Napközben viszont moziba, színházba, még kisvonatozni is elmentünk, ahol bemutatták a várost. Egy román órát is beiktattak a tervbe, hogy legalább köszönni tudjunk. Bunã ziua! Az utolsó napon egy 20 km-es túrára is sor került Tisica völgyében, ahol két csaholó potyautasunk is akadt, akik a medvéktől védelmeztek az út során. Az est fénypontja az angyalka - bárányka játék ajándékozása volt. Itt annyit vigyorogtunk, hogy már fájt az ajkunk, de ezután jött a szomorú búcsú. Egy utolsó alkalommal még kimehettünk a Sepsiszentgyörgyi parkba, hogy együtt lehessünk, majd másnap mindenki készült a hosszú útra hazafelé. Nehéz szívvel, de élményekkel gazdagon értünk haza azzal a tudattal, hogy a folytatás nem marad el. Nyáron Szlovéniába újra visszatérünk.

       La revedere!

      • Algoritmánia

      • [SK]

       Gymnázium - Gimnázium Fiľakovo, občianske združenie e-Talentum a Združenie maďarských pedagógov na Slovensku zorganizovali dňa 24.10.2022, v rámci európskeho EU Code Week 6. ročník IT súťaže Algoritmánia pre žiakov 7. - 9. ročníka ZŠ. Súťaže sa mohli zúčastniť v trojčlenných tímoch po predbežnej registrácii. Mohlo sa prihlásiť aj viacero tímov z jednej školy a na našu radosť to využilo viacero škôl. Úlohy súťaže sú všeobecne výpočtové a sú založené na vedomostiach, algoritmickom myslení a kreativite. Na overovanie lexikálnych vedomostí v tejto súťaži nie je priestor. Naším cieľom je vytvoriť príležitosti pre nadaných študentov v informatike na súťaženie, povzbudiť ich k získavaniu nových vedomostí v IT svete, ich rozvíjanie a naučiť ich tímovej práci.
       Do tohtoročnej súťaže sa zapojila Základná škola s materskou školou Józsefa Kármána z Lučenca, ZŠ Arnolda Ipolyiho z Ipeľského Balogu, ZŠ Gemerský Jablonec, ZŠ Ferenca Kazinczyho z Tornale, Reformovaná základná škola z Rožňavy, ZŠ Györgya Dénesa z Plešivca a ZŠ Istvána Koháryho II. z Fiľakova.
       Prvé miesto získalo družstvo zo ZŠ Istvána Koháryho II. z Fiľakova v zložení Vaculčiak Jázmin, Kóšik Boglárka, Vankó Ákos. Na druhom mieste družstvo zo ZŠ Gemerský Jablonec v zložení Hanyus Regina, Moskal Michal, Pataki Tamás Vajk a na treťom mieste znovu  družstvo zo ZŠ Istvána Koháryho II. z Fiľakova v zložení Bozó Fábián, Molnár Mátyás, Szókovács Viktor

       Gratulujeme víťazom a dúfame, že sa na budúci rok opäť stretneme!


       [HU]

       A Füleki Gimnázium, e-Talentum polgári társulás és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 7-9. osztályos tanulók részére az Algoritmánia informatikai verseny 6. évfolyamát szervezte meg 2022. október 24-én, az európai EU Code Week keretén belül. A versenyen az alapiskola 7-9. évfolyamos tanulói vehettek részt háromfős csapatokban, előzetes regisztráció után. Egy iskoláról több csapat is benevezhetett és ezt a lehetőséget nagy örömünkre több iskola ki is használt. A verseny feladatai általános számítástechnikai ismeretekre, algoritmikus gondolkodásra és a kreativitásra épültek. A tananyag lexikális tudásának számonkérésére ezen a versenyen nem kerül sor. A célunk az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni a versenyzésre, valamint ösztönözni a megfelelő informatikai ismeretek elsajátítására, fejlesztésére, összemérésére és a csapatmunkára.
       Az idei versenyen részt vett az ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola, a Kármán József Alapiskola és Óvoda, az almágyi alapiskola, a tornaljai Kazinczy Ferenc MTA, a Rozsnyói Református Alapiskola, a Dénes György alapiskola Pelsőcről, továbbá a füleki II. Koháry István Alapiskola.
       A versenyen 1. helyzést ért el a II. Koháry István Alapiskola, Fülek Vaculčiak Jázmin, Kóšik Boglárka, Vankó Ákos összetételű csapata, 2. helyen Hanyus Regina, Moskal Michal, Pataki Tamás Vajk összetételű csapat végzett, Alapiskola és Óvoda, Gömöralmágy, és a 3. helyet a II. Koháry István Alapiskola, Fülek, Bozó Fábián, Molnár Mátyás, Szókovács Viktor összetételű csapata szerezte meg. 

       Gratulálunk a nyerteseknek és remélhetőleg jövőre ismét találkozunk!

      • Részleges napfogyatkozás

      • 2022.október 25. 

       A nagyszünetben az ebéd után különleges asztronómiai csemege várta a gimnázium diákjait. A fizika teremben felállított távcső segítségével a részleges napfogyatkozást figyelhették meg. 

       Részleges napfogyatkozáskor a Hold eltakarja a Nap egy részét. Ez egy több órás folyamat, amíg a Hold elhalad a Nap előtt. A jelenség leglátványosabb része, amikor a legnagyobb részt takarja el a Hold éppen az ebédszünetben volt és a reggel még felhős égbolt is kitisztult, így az érdeklődők nézhették és fényképezhették a részleges napfogyatkozást.  

       Aki ma erről lemaradt, 2025 márciusáig kell várnia, hogy Füleken ismét megfigyelhesse  a részleges napfogyatkozást.

      • Prelietavé drony - Tovaszálló drónok

      • [SK]
       V rámci dňa programovania na našej škole, sme 20.10., odštartovali ďalší spoločný projekt s
       BBSK s názvom “Prelietavé drony”. Jeho úlohou bude šíriť zručnosť programovania hravou
       formou. K tomu napomôžu programovateľné drony. BBSK zabezpečilo 3 sady
       programovateľných dronov s príslušenstvom, ktoré budú bezplatne zapožičané na jeden
       mesiac každej škole v BBSK, ktorá sa prihlási do tohto projektu a v rámci vyučovacieho
       procesu sa pokúsi programovať so svojimi žiakmi. Autor projektu, RNDr. R.Tomolya, PhD.,
       pripravil aj samostatnú webstránku, ktorá krok za krokom naučí záujemcov programovať tieto
       drony. Za BBSK prišli zahájiť projekt, garant projektu p. podpredseda BBSK Ondrej Lunter a
       p. primátor Attila Agócs. V rámci predstavenia dronov si obaja vyskúšali svoju zručnosť v
       programovaní a následne odovzdali na svoj prvý let výukové sady dronov riaditeľom
       fiľakovských základných škôl.

       [HU]
       Iskolánk október 20-án a programozás bűvöletében élt és ennek keretében új közös
       projektet indítottunk el a Besztercebányai Kerületi Önkormányzat (BBSK) segítségével
       „Tovaszálló drónok” néven. Ennek a programnak a célja, hogy az alap- és középiskolás
       diákok szinte észrevétlenül, játékos, kreatív módon sajátítsák el a programozás alapjait a
       programozható drónok segítségével. A kerületi önkormányzat 3 programozható
       drónkészletet biztosít, amelyeket 1 hónapra a jelentkező iskolák ingyenesen
       kikölcsönözhetnek, majd a tanórákon, szakkörökön használhatják a programozási készségek
       elsajátítására. A projekt értelmi szerzője, RNDr. R. Tomolya PhD., külön honlapot is
       készített, amelynek segítségével az érdeklődők lépésről lépésre betekintést nyerhetnek a
       drónprogramozás rejtelmeibe. A programozás során csatlakozott hozzánk Besztercebányai
       Kerületi Önkormányzat alelnöke,  Ondrej Lunter úr, aki a program garansa is egyben és
       Agócs Attila polgármester. Őket is bevontuk a drónprogramozás varázslatos világába, majd
       a füleki általános iskolák igazgatói átvehették a drónkészleteket és ezzel útjára indítottuk a
       tovaszálló drónokat.

      • 70 + 50 = 10 525

      • [SK]
       Máme svetový rekord

       70 + 50 = 10 525 - aj takáto môže byť matematika vo svete programovania. V rámci osláv 70. a 50. výročia školy naraz programovalo 120 študentov našej školy a pozvaných fiľakovských základných škôl. Táto akcia prebehla aj v rámci medzinárodného týždňa programovania CodeWeek 2022. Do jej medzinárodnej centrály sa nahlasujú všetky akcie a tak sa organizácia dostane na mapu programovania. V tomto roku len naša škola organizovala takto veľkú a početnú akciu. Výsledkom je teda svetový rekord, keď za hodinu naši žiaci zapísali 10 525 kódových riadkov. Počas programovania sa k nám pridal aj podpredseda BBSK, p. Ondrej Lunter, v sprievode p. primátora Attilu Agócsa.

       Nech Ťa sprevádza sila a algoritmus!

       [HU]
       Világrekordunk van

       70 + 50 = 10 525 - akár így is helyes eredmény lehetne a programozás világában. Az iskola 70. és 50. évfordulójának megünneplése keretében egyszerre 120 diák programozott iskolánkból és a meghívott füleki alapiskolákból. Erre az eseményre is a CodeWeek 2022 nemzetközi programozási hét részeként került sor. Minden akciót a nemzetközi központba jelentenek, így a szervezet felkerül a programozási térképre. Idén csak a mi iskolánk szervezett ekkora rendezvényt. Az eredmény egy világrekord, amin diákjaink 10 525 kódsort írtak egy óra alatt. A programozás során csatlakozott hozzánk a Besztercebányai Kerületi Önkormányzat alelnöke,  Ondrej Lunter úr, Agócs Attila polgármester kíséretében.

       Az Erő és az algoritmus legyen veled!

      • XI. LEGERE ORSZÁGOS IRODALMI VERSENY

      • A bölcsességre törekvő tanulónak a könyveket az aranynál és ezüstnél jobban kell szeretnie.- írja Johannes Amos Comenius. A Füleki Gimnázium harmadikosai ismét sokat olvasnak, mert készülnek a Nőiség, mítosz, irodalom témából. Fejezetek a 20. századi magyar női irodalomból. A második fordulóra novemberben kerül sor. Pócsa Krisztina, Fodor Réka, Kósik Réka és Tóth Dorottya képviselnek bennünket!

      • PyCon SK2022

      • [HU]

       A Füleki Gimnázium a PyCon SK2022 konferencián

       Nemzetközi Python programozói konferencián vettünk részt Pozsonyban, ahol a programozható drónok oktatási tapasztalatairól tartottunk előadást. RNDr. Tomolya Róbert, PhD bemutatta a programozható drónok lehetőségeit, az általa készített honlapot, melynek célja a drónprogramozás könnyebb elsajátítása. A jelenlévőknek alkalmuk nyílt gyakorlatban is megszemlélni a drónokat. Ezt követően Mgr. Juraj Péter bemutatta a Füleki Gimnázium és a Besztercebányai Kerületi Önkormányzat közös új projektjét „Tovaszálló drónok” címmel, melynek keretében a drónkészleteket az iskolák ingyenesen kölcsönözhetik és használhatják az oktatási folyamatban. Meglepő módon a professzionális programozók világában is nem várt sikert értünk el, és a projektünk iránt más régiók is nagy érdeklődést mutattak.

       https://www.youtube.com/watch?v=k3iuic7XqCs&list=PLeK_HepiMJKIGVaNQU9EaQXQ0uM18gJvG&index=11

       [SK]

       GymFil na PyCon SK2022

       Boli sme na medzinárodnej konferencii programovania v jazyku Python a mali sme samostatnú prednášku o využívaní programovateľných dronov vo vyučovacom procese. RNDr. Róbert Tomolya predstavil možnosti programovateľných dronov, web stránku, ktorú vytvoril na čo najjednoduchšie osvojenie si ich programovania a prítomným predviedol aj niekoľko praktických ukážok. Následne Mgr. Juraj Péter predstavil pripravovaný spoločný projekt Gymnázia Fiľakovo a BBSK, s názvom "Prelietavé drony", v rámci ktorého si budú môcť školy v územnej pôsobnosti BBSK vypožičať od našej školy sadu programovateľných dronov, aby v praxi ukázali žiakom túto vzrušujúcu disciplínu. Prekvapivo, aj vo svete profesionálnych programátorov sme zožali nečakaný úspech a veľký záujem aj z iných regiónov o náš projekt.

       https://www.youtube.com/watch?v=k3iuic7XqCs&list=PLeK_HepiMJKIGVaNQU9EaQXQ0uM18gJvG&index=11

      • Határtalan Színházi Fesztivál

      • [Hu]

       Iskolánk 70-edik évfordulója alkalmából Határtalan Színházi Fesztivált szervez Szvorák Zsuzsa vezetésével. A holnapi nap fellépnek Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium diákjai és iskolánkból a Zsibongó illetve az Apropó ifjú tehetségei. A közös programok fakultatív kirándulásokkal folytatódnak. A fesztivál a Határtalanul projekt keretén belül valósult meg, Besztercebánya megye támogatásával.

       Foto: Oravecz Emanuel Patrik/OREMPA

       [Sk]

       V rámci osláv jubilea školy (70. výročie sekcie s VJM a 50. výročie sekcie s VJS) Gymnázium - Gimnázium Fiľakovo, pod gesciou Zsuzsanny Szvorák, usporiada divadelný festival stredoškolských malých divadiel "Divadelný festival bez hraníc". Vystúpia na ňom súbory z Umeleckého odborného gymnázia v Budapešti a súbory z našej školy Zsibongó a Apropó. Táto udalosť je spojená celotýždennými spoločnými aktivitami a fakultatívnymi výletmi hosťujúcej školy spojenými so spoznávaním Slovenska. Festival prebieha s podporou projektu "Határtalanul" a s finančnou podporou BBSK.

       Foto: Oravecz Emanuel Patrik/OREMPA

      • Melódiakirályok

      • A révkomáromi Lehár Ferenc Polgári Társulásnak köszönhetően Melódiakirályok címmel rendhagyó művészettörténeti órán vehettek a füleki gimnazisták részt. A foglakozás célja volt, hogy az operettet kicsit közelebb hozzuk az ifjabb – középiskolás - korcsoporthoz is. Köszönjük Klemen Terézia előadását és Nagy Ibolya operett primadonna énekét. A szervezésért köszönet Szvorák Zsuzsa tanárnőnek.

      • Határtalanul

      • A Határtalanul műveltségi versenyben 158 000 diák között 5 diákunk is versenyzett és NAGYDÖNTŐS lett!

       Tóth Viktória, Bystron Karina, Simon Roland, Oravecz Zoltán és Molnár Krisztián jutalmul részt vehetett egy táborozáson, ahová Molnár László tanár úr kísérte el őket.

       Köszönjük a lehetőséget!

      • Zlatý Amos

      • [SK]

       15. ročník ankety Zlatý Amos sa uskutočnil 15. júna 2022 v Pezinskom kultúrnom centre. Hlavným organizátorom je občianske združenie ADEVYK, hlavným partnerom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ocenenia sa rozdávali v rôznych kategóriach.

       Titul Naj učiteľ národnostných menšín získala pani učiteľka Zsuzsanna Szvorák, Gymnázium-Gimnázium Fiľakovo

       Gratulujeme!

        

       [HU]

       Az idei „Zlatý Amos“ díjazottjait június 15-én jutalmazták meg a Bazini Kulturális Központban, melyet az ADEVYK Polgári Társulás szervezett a Szlovák Köztársaság oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminisztériumával együtt. A rendezvény fővédnöke Zuzana Čaputová elnökasszony volt.

       A LEG” tanár nemzetiségi kategóriájának győztese Szvorák Zsuzsa, a Füleki Gimnázium tanára.

       Gratulálunk sikeréhez!