• Novinky

            • Jókaiho dni - Jókai Napok

            • Študentské divadlo malých javiskových foriem naštudovalo drámu bratov Čapkovcov Zo života hmyzu.

              Starší členovia súboru boli doplnení o študentov kvarty, prvákov, členov skupiny Everest a Lauru Burovincz, aby sa posilnila hudobná časť prípravy produkcie a aby sa mohla začať svedomitá príprava na naštudovanie diela. Z dospelých pomáhali fiľakovským gymnazistom a Miestnej organizácii Csemadoku pri príprave diela István Énekes, Fero Mráz, Janka Bialová, Endrődi-Mike Attila.

              Blahoželáme ku skvelému vystúpeniu!

              Az Apropó Kisszínpad 2019-ben Karel és Jozef Capek A rovarok életőből c.drámájával dolgozott.

              A csapat kvartásokkal és elsősökkel kiegészítve hatalmas munkát végzett, a megzenésített versek képviselői, az Everest tagjai és Burovincz Laura is segítetett a zenei közreműködésben. A felnőtt segítők: Énekes István, Fero Mráz, Janka Bialová, Endrődi-Mike Attila pedig újból kiváló munkát végezve segítették a Füleki Gimnázium és a Csemadok Helyi Szervezetének csapatát.

              Gratulálunk a kiváló szerepléshez!

            • Podunajská jar - Duna Menti Tavasz

            • Malá divadelná scéna Zsibongó sa umiestnilo na najpoprednejšom mieste

              44. ročník Podunajskej jari sa začal 28. mája 2019. Zsibongó aj v tomto roku sa dostalo do finále, preto mali možnosť zmerať svoju pripravenosť v celoslovenskej súťaži. V kategórii divadiel Malá scéna Zsibongó získala diamantové pásmo za predstavenie Malý kuruc.

              Režisérkou malej scény je Zsuzsanna Szvorák.

              A Zsinbongó Kisszínpad  a legelőkelőbb helyen végzett. 

              2019. május 28-án kezdődött a Duna Menti Tavasz 44. évadja. A Zsibongó Kisszínpad idén is bejutott a döntőbe, így ők is megmérettették magukat a diákszínjátszó csoportok országos seregszemléjén.

              A Színjátszók kategóriában a Füleki Gimnázium és a füleki Csemadok Alapszervezet Zsibongó Kisszínpada  A kis kuruc előadásáért gyémántsávos minősítést kapott. 

              Emellett meghívást kaptak a FESZT-FESZT nemzeközi versenyre is, ahol a színjátszásban egyedüliként képviselik Felvidéket.

              Volt diákunk, Laboda Róbert komáromi Színt-vivők csoportja szerkesztett játékkal érte el ugyanezt a sikert, ezért Budapesten a két csapat újra találkozik.

              A csoport rendezője Szvorák Zsuzsanna.

              a CSEMADOk weboldala

            • RBA

            • Na súťaži , ktorej sa zúčastnilo viac ako 80 družstiev, Gymnázium Fiľakovo bolo zastúpené dvomi družstvami.

              V kategórii Racing družstvá  Larimores a RoboBoss sa kvalifikovali úspešne. Vo finále však šťastie neprialo ani jednému družstvu, preto nemohli úspešne dokončiť súťaž. V kategórii Výzva, po úspešnej kvalifikácii, po dlhom súboji, družstvo Larimores získalo 3. miesto.

              https://robotickybattle.sk/

              A Füleki Gimnázium két csapattal vett részt a versenyen, melyen összesen több mint nyolcvan csapat versengett.

              A Racing kategóriában a Larimores és a RoboBoss csapat is sikeresen kvalifikált. A döntő során azonban cserbenhagyta a szerencse mindkét versenyző csapatot, így nem tudták sikeresen befejezni a versenyt.

              A Kihívás kategóriában a sikeres kvalifikáció után a Larimores csapat hosszas küzdelemben a harmadik helyen végzett.