• Novinky

            • Szepessy Anna, kiemelt első helyezett lett!

            • [Hu]

              A Palóc Társaság 24. alkalommal hirdetett pályázatot a  magyar kultúra napja tiszteletére. A 89 beérkezett pályaművet a Kolczonay Katalin egyetemi oktató vezette bizottság értékelte. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Magyarság Házában, a Duna Palotában tartották.

              A meghirdetett pályázat célja: megtartani a magyarságot, őseink örökségét, amit nem lekicsinyelni kell, hanem felemelni.

              Szepessy Anna, a Füleki gimnázium III.A osztályos diákja a díjazottak között volt. Dolgozatában a szülőhely és a család története állt. Kiemelt első helyezést ért el írásával. Gratulálunk!

            • "Ékes, édes apanyelvünk"

            • [Hu]

              A magyar kultúra napja alkalmából "Ékes, édes apanyelvünk" címmel egy verses-zenés összeállítást készítettek a város  tanárai. Megérdemelten kaptak vastapsot, hiszen a próbafolyamat alatt és a fellépésen is igazi vérbeli pedagógiai tehetséggel remekeltek. A nap különlegessége, hogy volt diákunk, tanárkollégánk Losoncról, Tankina Tóth Tímea, a Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség Losonci Területi Választmányának elnökeként köszöntötte a jelenlévőket.

              Gratulálunk a Füleki Gimnázium tanárainak, Laboda Erzsébetnek, Benko Pálnak és Szvorák Zsuzsának a szereplésért és rendezésért!

            • Szécsényben is arattunk!

            • [Hu]

              A Magyar kultúra napja alkalmából immár 29. alkalommal vettünk részt a nemzetközi ének- és versmondó versenyen a Füleki Gimnázium diákjaival. Öröm volt számunkra,hogy a legjobb felkészítő tanár díját is füleki pedagógus kapta, Benkoné Horkay Tünde kolléganő.

              Darabos Barbara felsőtagozatos diákok között kapott versmondásáért dícséretet, Fekete Virág Fanni, a középiskolások versenyében első helyezést ért le. Varga Vivien és Mihalovics Zsófia pedig népdaléneklés területén ért el második helyezést.

              Felkészítő tanáruk: Varga Lia és Szvorák Zsuzsa.