• Novinky

            • Az iskola legjobb matematikusai

            • A matematika iránt érdeklődő diákok a tanév során többször bizonyíthatják rátermettségüket, összemérhetik tudásukat, ötletességüket iskolatársaikkal és más hasonló korú diákokkal. 

              A 2022/2023-as tanévben erre a megmérettetésre lehetőséget nyújtott a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei döntője. Az iskolai fordulóban sikeres diákok továbbjutottak a közép-szlovákiai döntőbe, melyet Rimaszombatban rendeztek meg. Az eredmények összesítése után postán megkaptuk az okleveleket és az érmeket, melyeket ünnepélyes keretek között átadtunk a legjobb eredményt elért diákjainknak. Minden évfolyam külön versenyzett, így több díjazottal is büszkélkedhet iskolánk. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny Közép-szlovákiai regionális versenyének díjazottjai:

              8. évfolyam kategóriában Mihály Veronika (kvarta) 2. helyezést ért el.

              10. évfolyam kategóriában Köböl Barnabás (II.A) 1. helyen végzett és Ferencz Eszter (II.A) kapta a 2. helyezésért járó érmet.

              A másik megmérettetési lehetőség a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny. A verseny már lezajlott, így lehetőségünk volt emléklapot, tollat és naptárat átadni minden versenyző diáknak. Izgatottan várjuk az eredményeket is.

              Gratulálunk minden matematikát szerető versenyzőnek és további sikereket kívánunk nekik az elkövetkező versenyekhez is.  

              Molnár László

            • „Szép magyar beszéd”

            • A Kazinczyról elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny területi fordulója 2023. március 14-én került megrendezésre a rimaszombati Relax Szabadidőközpontban.

               Ez a versenyforma az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. Iskolánkat Mihalovics Zsófia képviselte. A versenyen 2. helyezést ért el. Gratulálunk elért eredményéhez.