• Novinky

            • Diákutaztatás program – október 23. / Exkurzia

            • [Hu]

              A Füleki Gimnázium igyekszik megteremteni diákjainak a sokszínű, sokrétű tanulmányi kirándulást, hiszen az élmény és tapasztalat magasan túlmutat a tanítási órák hatékonyságán.

              Továbbá nagyon fontos számunkra, hogy a történelmi megemlékezéseket szervezzük, aktívan jelenlétünkkel is támogassuk, műsorokat készítsünk. Ezért is volt egy újabb örömteli lehetőség, hogy a diákutaztatás október 23. című pályázatunk sikeressége után, elvihettük testvériskolánk diákjainak a mindenkori forradalmi hősök üzenetét. Versben, dalban, színdarabban.

              Köszönet érte a Rákóczi Szövetségnek!

              Szvorák Zsuzsa

            • Találkozás Háy Jánossal / Stretnutie so spisovateľom Jánosom Háym

            • [Hu]

              2019.október 24-én a Füleki Gimnázium irodalmat szerető diákjai rendhagyó irodalomórán voltak Szvorák Zsuzsana magyartanárral.

              A VMK által szervezett Háy Jánossal való beszélgetés Ilyenek vagytok ti c. könyvéről szólt, melyet a gimnazisták közül többen is ismertek,hiszen a  magyarórán színesítik vele az életrajzi tudnivalókat.

              Köszönet a lehetőségért!

            • STEM – Agyvihar verseny

            •   Az Óbudai Egyetem első alkalommal hirdette meg a STEM - Agyvihar elnevezésű versenyét. A verseny első fordulójában az induló csapatok feladatul kapták egy olyan torony építését, melynek magassága és stabilitása is a lehető legnagyobb legyen, hiszen egy tojás ráhelyezésévela feladatról készült videó végén a versenyzőknek tesztelniük kellett tornyuk teherbírását is. A feladatot tovább nehezítette az, hogy a torony elkészítéséhez kizárólag 1 kg száraztésztát és fél kilogramm pillecukrot használhattak.

                A székesfehérvári döntőbe az az 5 csapat került, akiket - a verseny weboldalára feltöltött videójuk alapján - a zsűri továbbjuttatott. Ezen felül a döntőbe jutott még egy csapat, akik a STEM facebook-oldalán indított közönségszavazás alapján a legtöbb szavazatot kapták.

                A döntőbe bejutott hat csapat különböző feladatokban mérhette össze erejét, melyekben a tudás legalább annyira mérvadónak számított, mint amennyire a csapattagok kreativitása és kommunikációs készsége. A fiataloknak hat feladatot kellett teljesíteniük a toronyépítéstől kezdve egy lézersugár irányításán át egészen a robotautóval való versenyzésig.

                 Végül az első helyen végzett a Füleki Gimnázium csapata (II. A osztály négy tanulója: Básti Viktor, Gáspár András, Kovács László és Tóth Adrián), így iskolánk egy újabb 3D nyomtatóval gazdagodott. Második helyen végzett a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium csapata, a dobogó utolsó fokára pedig a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola csapata álhatott fel. (Kovács László II. A)

              Gratulálunk!