• Novinky

      • Tanulmányi kirándulás / Exkurzia

      • [Hu] A Füleki Gimnázium nyolcosztályos tagozata tanulmányi kiránduláson vett részt Salgótarjánban. A Pegazus élményközpontban szimulátor játékokkal dolgozhattak,a miniplanetáriumban a fényről hallottak előadást, játszhattak az interaktív játéktérben és virtuálisan, 3D-s digitális világban tanulmányozták a csillagrendszert. Jó móka volt az egész nap! 

      • Zápasenie robotov

      • Posledný novembrový týždeň sa uskutočnila robotická súťaž ROBOSUMO na gymnáziu Reformovanej kresťanskej cirkvi Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote. Našu školu reprezentovali 2 súťažné tímy, tím LARIMORES (Adrian Szacsko-4.A, Olívia Hanyusová-4.A) a tím RoboBoss (Márk Barta-tercia, Attila Juhász-tercia). Finálny zápas vyhral tím LARIMORES.

      • Robotok csatája

      • November utolsó hetén került megrendezésre a ROBOSUMO robotikai verseny a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban. Iskolánkat 2 csapat, a Larimores (Szacsko Adrian-4.A, Hanyus Olívia-4.A) és a RoboBoss (Barta Márk-terció, Juhász Attila-terció) képviselte. A többfordulóos verseny döntőjét a Larimores csapat nyerte meg.

      • Feszt-Fest

      • [Hu]

       A Feszt-Fest nemzetközi színjátszó fesztiválon Felvidéket a füleki Zsibongó Kisszínpad és a komáromi Színt-Vivők társulata képviselte. Iskolánk és a Csemadok ASZ közös csoportja kiérdemelte a szakmai zsüri kiemelt dícséretét és elismerését.

       A fesztivál programja mellett kicsit Budapest nevezetességeit is megtekintettük. A Hősök terére, Vajdahunyad várára és a karácsonyi vásárra esett a választásunk.

       Igazi kalandtúra volt Mikulás napján. Köszönet a támogatóknak és a szervezőknek.

      • Fiľakovské gymnázium dnes a zajtra

      • S novým vedením Gymnázia vo Fiľakove prichádza zmena. Zameraná bude na užšiu spoluprácu so samosprávou, zriaďovateľom i okolitými základnými školami. Príďte si vypočuť novú stratégiu školy a majte informácie z prvej ruky! 

       Aké novinky sú aktuálne na gymnáziu? Aké má škola súčasné aktivity? Ako prebieha rekonštrukcia interiéru? Na tieto i na mnohé ďalšie otázky Vám zodpovedia riaditeľ školy Juraj Péter, zástupca riaditeľa a vedúci komisie školstva pri MsZ László Kerekes a primátor Fiľakova a krajský poslanec Attila Agócs v utorok 10. decembra o 16:00 hod. v aule školy (na 2. poschodí).

       Súčasťou programu bude prezentácia, prehliadka zrekonštruovaných priestorov budovy a diskusia. Tešíme sa na Vás!

      • A Füleki Gimnázium jelene és jövője

      • A Füleki Gimnázium új igazgatósága változásokra tör, melyek az önkormányzattal, az iskolafenntartóval és a környező alapiskolákkal történő szorosabb együttműködésen alapulnak. Jöjjön el, és hallgassa meg az iskola új cselekvési tervét, legyen első kézből informálva! 

       Mi újság a gimnáziumban? Milyen aktivitások zajlanak jelenleg? Hogyan halad a belső terek felújítása? Ezekre és további más kérdésekre kaphat választ Péter Juraj igazgatótól és Kerekes Lászlótól, a helyettesétől és a Városi Képviselő-testület mellett működő oktatási bizottság elnökétől, valamint Agócs Attila polgármestertől és megyei képviselőtől december 10-én (kedden) 16:00 órától az iskola 2. emeleti nagytermében.

       A program részeként a jelenlévők prezentációt láthatnak, megtekinthetik az épület felújított helyiségeit, és részt vehetnek a gimnázium jövőjét érintő vitában. Szeretettel várunk mindenkit!

      • Adventi fellépés

      • [Hu]

       Szép hagyomány már Fülek városában, hogy advent idején a Csemadok Füleki Alapszervezete óriási a koszorút és Betlehemet készít, melynek négy gyertyáját mindig különböző kulturális csoportok, közösségek és képviselők gyújtanak meg.

       Az idei első adventi gyertyát a város polgármestere gyújtotta meg. Közreműködtek végzős negyedikes gimnazistáink, Balog Maros és Tóth Viktória.

       Köszönet nekik a szép adventi versekért!

      • Apropó és Zsibongó füleki fellépése - Vystúpenie divadla Apropó a Zsibongó vo Fiľakove

      • [Hu]

       November utolsó hetében a füleki Városi Művelődési Központ felkérésére a héten a Füleki Gimnázium színjátszói 5 fellépést tartottak kis - és nagyobb iskolásoknak, szülőknek és a színházkedvelőknek.

       Bemutatásra került a Zsibongó Kisszínpad idei országos gyémántsávos darabja, A kis kuruc címmel. Az Apropó Kisszínpad pedig bemutatta és eltemette Édes álmok c. bogarakról szóló darabját, melyet a Čapek testvérek drámájából írt át és vitt színre a csapat.

       Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani az összes színjátszónak,hogy fáradtságot nem ismerve vállalták a próbákat, kulisszahordozást, kellékek cipelését és az örömteli játékot. A negyedikeseinktől búcsúzunk, jó felkészülést kívánunk az érettségire!

      • Apropó előadás Szepsiben - Vystúpenie Apropó v Moldave nad Bodvou

      • [Hu]

       Az Apropó Kisszínpad Édes álmok c. idei előadása Szepsiben is nagy sikert aratott. A bírálóbizottság kiemelte a látványt, az energikus jelenlétet, a kellékek és díszletek kavalkádját, a zenei összhangot.

       A csoport a legjobb rendezés díját nyerte el az országos megmérettetésen.Köszönjük nektek apropósok !